Imse Vimse tamponit ja siteet

13 Tuotetta

Imse Vimsen mallistosta löytyy luomupuuvillasta valmistetut pestävät ja uudelleen käytettävät tamponit. 

Kolme kokoa Mini, Regular ja Heavy. Oikea koko on sellainen, jossa tamponi on helppo poistaa muutaman tunnin kuluttua ja se on kauttaaltaan kastunut. Jos tamponi on muutaman tunnin jälkeen vielä osittain kuiva, valitse pienempi koko. Älä käytä tamponia jälkivuodon, keskeytyksen tai gynekologisten toimenpiteiden yhteydessä tulehdusvaaran vuoksi. Tamponi ei ole tarkoitettu valkovuotoon, silloin se kuivattaa limakalvoja turhaan. Myös kangastamponia käytettäessä on huomioitava toksisen sokkioireyhtymän mahdollisuus. Tamponi tulee vaihtaa vähintään 6 tunnin välein. Suositus on 4-6 tuntia tai tarpeen mukaan useammin. 

Tamponi on suorakaiteen muotoinen kangas, joka rullataan muotoonsa. Tamponi sidotaan narulla rullaksi. Rullan voi tehdä tiukasti tai hieman löysemmin, kokeilemalla näet kumpi tapa sopii anatomiaasi paremmin. Tiiviimpi rulla on helpompi asettaa paikalleen.

Käytön jälkeen tamponi huuhtaistaan kylmällä vedellä ennen pesua, tällöin tamponi puhdistuu parhaiten. Tamponin pesu 60-90 asteessa mielellään pesupussissa, ettei pesukoneen kaulus vie ohutta tuotetta mennessään (vrt. pesussa kadonneet sukat).

Ennen ensimmäistä käyttöä pese tamponit pesukoneessa miedolla hajusteettomalla pesuaineella tai keitä niitä noin minuutin ajan. 

Tamponin käyttö: 

Pese kädet ja rullaa tamponi aloittaen siitä reunasta missä ei ole narua. Kiepauta narua tamponin ympärille kunnes naru jää sopivan mittaiseksi poistoa ajatellen. Tee pieni solmu, jolloin tamponi pysyy rullattuna myös poisvedettäessä. Ilman solmua tamponi purkautuu suoraksi poistettaessa, mutta tämäkin tapa toki käy. 

Tamponi laitetaan paikalleen niin syvälle kuin se helposti menee, useimmiten noin sormenmitan verran. Jos olet käyttänyt kertakäyttötamponeja oikea sijainti on sinulle tuttua. Jos tamponi on oikeassa paikassa sen ei pitäisi tuntua.

Tamponi poistetaan narusta kevyesti vetäisemällä. Jos tamponin poisto ei tapahtu helposti, on sinulla käytössä liian imukykyinen koko. Käytä ensi kerralla pienempää kokoa. Kangastamponin käytön harjoittelu kannattaakin aloittaa mini tai regular koosta. Jos tamponin naru jostain syystä katoaisi, saa tamponin poistettua kahdella sormella. Ellei tämäkään onnistu, aina voi mennä päivystävälle lääkärille poistoa varten. 

Tamponia voi käyttää myös uidessa. Vaihda uusi tamponi ennen uintia sekä heti uinnin jälkeen.

Kestositeistä löytyy luomuflanelliset phs, päiväside ja yöside mustana, valkoisena ja kukallisena. Tuotteissa on kosteussulku.
  • Näkymä