Vaippaharsot ja imut

11 Tuotetta

Kestovaippailussa tarvitaan imuvoimaa. Pelkkä vaippakuori ei riitä vaan imuilla on iso merkitys vaipattamisessa, sillä ilman imuja nesteethän valahtavat lahkeesta ulos. Panosta siksi kunnollisiin imuihin ja valitse erilaisia materiaaleja, joita yhdistelemällä saat vaipasta kuin vaipasta toimivan paketin.

Imut jaetaan nopeisiin imuihin (mikrokuitu, flanelli, harsot), joiden paikka on lähimpänä vauvan ihoa nappaamassa nimensä mukaisesti nopeasti nesteet sisuksiinsa. Nopeat imut kaipaavat kaveriksiin tuhdisti imevää imua. Puhutaankin janoisista tai hitaista imuista. Näitä hitaammin mutta paljon imeviä ovat mm. bambu ja hamppukuiduista valmistetut imut.

Paras imutulos saadaan ns. sandwich rakenteella, eli vuorotellen nopeaa ja hidasta imua. Esimerkiksi harsoa tai puuvillaa ja bambua kerroksittain. 

Materiaaliviidakossa voi tuntua että pää menee pyörälle kaikesta informaatiosta. Suosittelemme siksi että aloitat imumateriaaleihin tutustumisen bambusta ja sille kaveriksi pala harsoa tai flanellia. Tällä toimivalla yhdistelmällä pääset jo pitkälle, eikä vaippapaketista tule hirmuisen paksua.

  • Näkymä