Keskosvauvan starttipakkaus

Keskosvauvan starttipakkaus on hyväntekeväisyysprojekti, jossa vapaaehtoiset ompelevat, neulovat sekä virkkaavat pienille keskosvauvoille lainattavia vaatteita ja tarvikkeita. Pakkauksen tekoon osallistuvat tekevät vaatteet ja neuleet rakkaudella pientä ihmistä ajatellen. Keskospakkaus auttaa pienen ensimmäisinä viikoina tarjoamalla sopivat vaatteet vauvalle. Keskosena syntyy noin 10% suomalaisista vauvoista. Keskoseksi määritelty vauva on syntynyt ennen 36 raskausviikkon loppua ja painaa syntyessään alle 2500 grammaa. Keskoskoon 36-40-44 vaatteita on haastavasti saatavilla ja pakkaus vastaa tähän tarpeeseen. Isommissa kaupungeissa on jo 44 kokoa saatavilla vaateliikkeistä ja vaatteita löytyy satunnaisesti myös keskosvaatteiden nettimyyntiryhmistä.

Pakkausten sisältö ja kuosit vaihtelevat. Mukana on yleensä 4-5 vaatekertaa eli haalari ja 3-4 body+housut settiä, trikoopipoja, -tumppuja, neulesetti pipo ja sukat sekä mahdollisesti muita lahjoituksena saatuja tuotteita.  

Vaatteiden ja neuleiden valmistus on vapaaehtoisten panos keskosperheiden hyvinvointiin ja kaikki ompelutyö tehdään kotiompelutasoisena. Pakkauksia on saatavilla rajoitetusti, sen mukaan miten vaatteita valmistuu ja lainassa olleita pakkauksia palautuu. Pakkausten jakelu joko Tyksin keskolan kautta tai sovittaessa postitus kotiin. Toiminta on nyt alkuvaiheessa ja keskitymme vielä keräämään vaatteita ja neuleita pakkauksiin. Ensimmäiset pakkaukset on jo lainassa keskolan kautta. FB ryhmämme löydät klikkaamalla tästä

Meiltä on mahdollista tilata myös sensitive pakkaus allergiaperheeseen. Vaatteet tehdään uusista materiaaleista tiloissa, joissa ei ole karvaisia lemmikkieläimiä, ei tupakoida tai käytetä hajusteita. Vaatteista veloitetaan materiaalihinnat ja mahdollinen postitus. Myös sensitive pakkaus tehdään kotiompelutasoisena. Kysy lisää sähköpostilla.

Laita hyvä kiertämään: Kun vaatteet palautuu käytön jälkeen meille, huolehdimme niiden jaosta edelleen seuraaville keskosperheille. Tarkistamme vaatteiden kunnon ja tarvittaessa korjaamme ne, ennen kuin ne lähtevät uudelle vauvalle. Otamme vastaan myös korjauskelpoiset ja kaupasta/kirpparilta ostetut vaatteet. Otamme vastaan myös kaupasta ostetut ja pieneksi jääneet 40-50 kokoiset vaatteet, jotka jaetaan eteenpäin perheiden käyttöön.

Jos haluat osallistua tekemällä esimerkiksi neuleita tai vaatteita pakkauksiin niitä voi toimittaa meille seuraavasti: Turun myyntipisteelle voi tuoda lahjoituksia ennalta sovittaessa tai puodin aukioloaikoina. Postittamalla osoite on Royalkestot, Rauhankatu 14 b c tsto 22, 20100 Turku. 045-8675 480. Postin pakettiautomaatit, joita voi käyttää ovat Turku pääposti Eerikinkatu ja Prisma Itäharju Kalevantie (isommat autolla haettavat paketit). Matkahuollon pakettiautomaatti löytyy myös Itäharjun Prismalta Kalevantieltä. Treffit keskustassa onnistuu pienille määrille sovittaessa esim puotiaikojen jälkeen.

Tiedustelut sähköpostitse royalkestot@gmail.com

Kiitos!