Keskosvaatelainaamo

Keskosvaatelainaamo on hyväntekeväisyysprojekti, jossa vapaaehtoiset ompelevat, neulovat sekä virkkaavat pienille keskosvauvoille lainattavia vaatteita ja tarvikkeita. Pakkauksen tekoon osallistuvat tekevät vaatteet ja neuleet rakkaudella pientä ihmistä ajatellen. Vaatepakkaus auttaa pienen ensimmäisinä viikoina tarjoamalla sopivat vaatteet vauvalle. Keskosena syntyy noin 10% suomalaisista vauvoista. Keskoseksi määritelty vauva on syntynyt ennen 36 raskausviikkon loppua ja painaa syntyessään alle 2500 grammaa. Keskoskoon 36-40-44 vaatteita on haastavasti saatavilla ja pakkaus vastaa tähän tarpeeseen. 

Pakkausten sisältö ja kuosit vaihtelevat. Mukana on yleensä 4-6 vaatekertaa koosta riippuen eli haalari ja 3-5 body+housut settiä, trikoopipoja, -tumppuja sekä pipoja. Vaatteiden ja neuleiden valmistus sekä iso osa lahjoitetuista kankaista on vapaaehtoisten panos keskosperheiden hyvinvointiin. Kaikki ompelutyö tehdään kotiompelutasoisena. Pakkauksia on saatavilla rajoitetusti, sen mukaan miten vaatteita valmistuu ja lainassa olleita pakkauksia palautuu. Pakkauksia jaetaan Tyksin keskolan kautta ja sellaisen voi tilata nyt myös postitse. 

Suoraan tilatun pakkauksen hinta on sisällöstä riippuen 15-20 euroa+mahdolliset postimaksut. Summalla saadaan ostettua pakkauksiin tarvittavia resoreita, neppejä ja yksivärisiä kankaita, joita ei saada tarpeeksi lahjoituksena. Jos et tarvitse pakkausta, voit osallistua myös ostamalla resoripaketin projektin käyttöön. Yhdestä 15 euron resoripaketista saadaan resorit noin kahteen pakkaukseen. Jokainen ostettu vaatepakkaus mahdollistaa lisäksi yhden ilmaisen pakkauksen vähävaraiselle perheelle. Pakkauspyynnöt suoraan sähköpostilla. Liitä mukaan vauvan ikä, pituus, paino ja päänympärys (kuva mittatietokortista). Ostettavia pakkauksia on saatavilla rajoitettu erä, joten pienimmät keskoset ja monikkoperheet ovat etusijalla pakkauksia jaettaessa. 

Jos haluat osallistua tekemällä esimerkiksi neuleita tai vaatteita tai lahjoittaa kankaita pakkauksiin niitä voi toimittaa meille seuraavasti: Turun myyntipisteelle voi tuoda lahjoituksia ennalta sovittaessa tai puodin aukioloaikoina. Postittamalla osoite on Royalkestot, Rauhankatu 14 b c tsto 22, 20100 Turku. 045-8675 480. Postin ja matkahuollon pakettiautomaatit, joita voi käyttää ovat Turku pääposti Eerikinkatu/ Matkahuoltoautomaatti Hansa (kädessä kannettavat pienet määrät) ja Prisma Itäharju Kalevantie (isommat autolla haettavat paketit). Treffit keskustassa onnistuu pienille määrille sovittaessa esim puotiaikojen jälkeen. 

Tiedustelut sähköpostitse royalkestot@gmail.com

Kiitos!