Keskosvaatelainaamo

Keskosvaatelainaamo on reilun neljänkymmenen naisen hyväntekeväisyysprojekti, jossa vapaaehtoiset ompelevat, neulovat sekä virkkaavat pienille keskosvauvoille vaatteita ja tarvikkeita. Pakkauksen tekoon osallistuvat tekevät vaatteet ja neuleet rakkaudella pientä ihmistä ajatellen. Vaatepakkaus auttaa pienen ensimmäisinä viikoina tarjoamalla sopivat vaatteet vauvalle. Keskosena syntyy noin 10% suomalaisista vauvoista. Keskoseksi määritelty vauva on syntynyt ennen 36 raskausviikkon loppua ja painaa syntyessään alle 2500 grammaa. Keskoskoon 36-40-44 vaatteita on haastavasti saatavilla ja pakkaus vastaa tähän tarpeeseen. 

1 pakkaus per koko per vauva. Jos sinulla on kaksoset, voit tilata kaksi pakkausta. Jos sinulla on 36-42 cm pituinen vauva, voit tilata sekä 40-44 koon että 48 koon pakkauksen samalla kerralla, jos näitä on valmiina. 

Pakkausten sisältö ja kuosit vaihtelevat. Mukana on yleensä 4 vaatekertaa, trikoopipoja, -tumppuja ja mahdollisesti muita oheistuotteita. Vaatteiden ja neuleiden valmistus sekä iso osa lahjoitetuista kankaista on vapaaehtoisten panos keskosperheiden hyvinvointiin. Kaikki ompelutyö tehdään kotiompelutasoisena. Pakkauksia on saatavilla rajoitetusti, sen mukaan miten vaatteita valmistuu ja lainassa olleita pakkauksia palautuu. Pakkausten jako sairaalan kautta on tauolla koronavirusepidemian ja vierailukiellon vuoksi.

Pakkauksen hinta on 15 euroa+mahdolliset postimaksut. Summalla saadaan ostettua pakkauksiin tarvittavat resorit, neppejä ja yksivärisiä kankaita, joita ei saada tarpeeksi lahjoituksena. Pakkauksen todellinen arvo on moninkertainen. Kun palautat käytetyn pakkauksen lainaamolle, pystymme auttamaan myös vähävaraisia perheitä lahjoittamalla käytetyt vaatteet heille. Voit pistää hyvän kiertämään ja lahjoittaa pakkauksen eteenpäin myös itse. Vaatteiden myynti on kiellettyä! 

Mukana projektissa mm. Ompeluliike Sopiva, Myllymuksut, Jyväskylän kangaskauppa, Majapuu, Kuosiverstas lahjoittamalla vaatteisiin omia tuotantonsa ylijäämäkankaita. Kankaiden tarve on jatkuvaa, joten otamme mielellämme yrityksiltä pakanloppuja vastaan projektiin.