Keskosten vaatteet

Keskosvaatelainaamo on hyväntekeväisyysprojekti, joka on lähtenyt liikkeelle Tyks alueen paikallistoimintana (Starttipakkaus keskosvauvoille). Meillä on innokkaita ompelijoita ja neulojia ryhmässämme ja pakkauksia voi tilata ympäri Suomen. Autamme keskosperheitä valmistamalla vauvalle ensimmäiset 36, 40 ja 44 koon vaatteet, joita on haastavaa löytää kaupoista. Vaikka olemme lainaamo, saa perhe halutessaan pitää vaatteet muistona pienen ensi kuukausista. Lainaamona tarjoamme helpon vaihtoehdon kierrättää vaatteet eteenpäin, jos et halua niitä itse säästää. Palautuneet vaatteet jaetaan peruspakkausten tilaajille lisäpakkauksina. 

Muutaman vuoden kokemus keskosvaatteiden parissa on osoittanut, että 44-48 koon bodyt ja haalarit mahtuvat noin 48 cm asti. Sivuillamme on jonkin verran valmiita pakkauksia, joista voi myös valita mieleisensä. Teemme myös räätälöityjä vaatepakkauksia eri kokoisille keskosille, joissa huomioidaan paremmin yksilökohtaiset pituus, paino ja pipomitat sekä pakkaussisällölliset tarpeet. 36-42 cm pituiselle vauvalle voi tilata sekä 40 koon peruspakkauksen että 44-48 koon lisäpakkauksen samalla kerralla. 

Tarjolla on peruspakkauksia, lisäpakkauksia, kierrätyspakkauksia sekä kokonaan uusista materiaaleista tehtyjä allergeenivapaita pakkauksia. Myös kaksosille löytyy samistelupakkauksia. Osa peruspakkausten kankaista ja langoista tai valmiista vaatteista saadaan lahjoituksena, joten kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Lahjoitusten avulla saadaan peruspakkauksen hinta pidettynä edullisena. Pakkausten myyntihinnalla ostetaan pakkauksiin tarvittavia resoreita, neppejä,  kankaita, neulelankoja, vanua peittoihin sekä pakkaustarvikkeita. Kaikki työ tehdään hyväntekeväisyytenä. 

Mukana projektissamme on: Hellin, Jyväskylän kangaskauppa, Kuosiverstas, Majapuu, Myllymuksut, Nappinja, Nuppuprint, Ommelkupla, Ommellinen, Royalkestot, Sopiva Ompeluliike,  ja Verson Puoti. Me tällä Royalkestoilla huolehdimme pakkausten lähetyksestä perheille, hankimme kankaat yms projektin käyttöön ja toimimme yhteystahona projektin suuntaan muille yrittäjille. Kankaiden tarve on jatkuvaa, joten otamme mielellämme yrityksiltä pakanloppuja vastaan projektiin. Yritysten välisellä yhteistyöllä saamme laadukkaat ja keskosen herkälle iholle turvalliset kankaat pakkauksiin. Kaikki ostettavat kankaat hankitaan myös yhteistyöyrityksiltä. 

Yhteys- ja mittatietoja käsitellään yrityksemme tietoturvan mukaisesti vain meillä pakkaamisen yhteydessä, eikä niitä luovuteta pakkaamon ulkopuolelle tai ryhmään. 

Tervetuloa tekemään hyvää!