Keskosvaatelainaamo

Keskosvaatelainaamo on valtakunnalliseksi kasvanut hyväntekeväisyysprojekti, jossa vapaaehtoiset ompelevat, neulovat sekä virkkaavat pienille keskosvauvoille vaatteita ja tarvikkeita. Pakkauksen tekoon osallistuvat tekevät vaatteet ja neuleet rakkaudella pientä ihmistä ajatellen. Keskosperheillä on aluksi paljon muutakin pohdittavaa, joten projekti auttaa pienen ensimmäisinä viikoina tekemällä sopivat vaatteet vauvalle. Keskosena syntyy noin 10% suomalaisista vauvoista. Keskoseksi määritelty vauva on syntynyt ennen 36 raskausviikkon loppua ja painaa syntyessään alle 2500 grammaa. Keskoskoon 36-40-44 vaatteita on haastavasti saatavilla kaupoista ja pakkaus auttaa tässä perheitä alkuun.

Pakkauksia voi tilata yhden pakkauksen vauvaa kohti. Jos sinulla on kaksoset, voit tilata kaksi pakkausta. Jos sinulla on 36-42 cm pituinen vauva, voit tilata sekä 40-44 koon että 48 koon pakkauksen samalla kerralla. Otathan yhteyttä meihin pituus, paino ja päänympärysmittojen kera ennen tilausta, niin varmistetaan että pakkauksen vaatteet ovat oikean kokoiset. Tarvittaessa voimme vaihtaa pipoja ja neuleita oikean kokoisiin. Pakkauksen bodyt ja haalarit mahtuvat kaavasta riippuen noin 2800 grammaan asti, 48 kokoiset noin 3 kg asti. 

Pakkauksen hinta on 15 euroa. Summalla ostetaan projektille pakkauksiin tarvittavia resoreita, neppejä, kankaita, neulelankoja sekä pakkaustarvikkeita. Osa kankaista ja langoista saadaan lahoituksena, joten pakkauksen hinta voidaan pitää näin edullisena. Kaikki työ tehdään hyväntekeväisyytenä. Pakkauksen todellinen arvo on moninkertainen hintaan nähden. Voit pistää hyvän kiertämään ja lahjoittaa pakkauksen käytön jälkeen seuraavalle vaikkapa oman sairaalan osaston kautta, tai palauttaa sen lainaamolle. Vaatteiden myynti on kiellettyä. 

Mukana projektissa mm. Myllymuksut, Ompeluliike Sopiva, Jyväskylän kangaskauppa, Majapuu ja Nuppuprint lahjoittamalla vaatteisiin omia tuotantonsa ylijäämäkankaita. Me tällä Royalkestoilla huolehdimme pakkausten lähetyksestä perheille, hankimme kankaat yms projektin käyttöön ja toimimme yhteystahona projektin suuntaan muille yrittäjille. Kankaiden tarve on jatkuvaa, joten otamme mielellämme yrityksiltä pakanloppuja vastaan projektiin. Yksityiset voivat tarjota kankaita tekijöille keskosvaatelainaamon FB ryhmän kautta. 

Tervetuloa tekemään hyvää!