Flow Piparminttu eteerinen öljy 10 ml luomu
Flow Piparminttu eteerinen öljy 10 ml luomu

Flow Piparminttu eteerinen öljy 10 ml luomu

Flow
Tuotetta rajoitettu erä.
14,40 €
Sisältää alv. 24.00 %

Eteerisiä öljyjä käytetään herkän ja kutisevan ihon hoitoon, päänsärkyyn, saunatuoksuna, osana hierontaöljyä sekä lieviin palovammoihin.

Saatavuus Varastossa

Mentha X Piperita,  Luomu

Piparminttua käytetään monin tavoin. Se helpottaa oloa flunssan, päänsäryn, pahoinvoinnin aikana ja saattaa alentaa kipua, tukkoista oloa, poskiontelo tulehdusta. Piparmintulla on positiivisia vaikutuksia ruuansulatukseen, se saattaa vähentää viruksia ja tuhota bakteereita. Piparminttu raikastaa hengitystä, virkistää, viilentää, kiihdyttää aineenvaihduntaa. Piparminttu supistaa ihohuokosia. Öljyä voi käyttää sellaisenaan pari tippaa suoraan iholle tai laimennettuna pohjaöljyn kanssa vaikkapa hierontaöljynä. Eteerisiä öljyjä käytetään myös tuoksulyhdyissä, kylpyvedessä sekä etikan kanssa huuhteluaineena pyykinpesussa.  

Eteerisiä öljyjä käytetään myös hyttysten pistosten aiheuttaman kutinan hoitoon, päänsärkyyn, iho-ongelmiin ja lieviin palovammoihin. Kokeile myös levottomiin jalkoihin. Ehkä yleisimmin eteerisen öljyt tunnetaan saunatuoksuista, vain tippa pari kiuluveteen ja rauhallinen saunahetki on vieläkin rentouttavampi. Valmistajan mukaan pitää myös hiiret loitolla.

Käyttörajoitukset: ei suositella epileptikoille tai jos on korkea verenpaine, eteerisiä öljyjä ei suositella alle 3-vuotiaille, ei jatkuvaan käyttöön. Voi samaan aikaan käytettynä heikentää homeopaattisten lääkkeiden vaikutusta.