Onnen olohuone kokoaa saman katon alle elämän iloisia asioita. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti vauvaperheet ja odottajat. Monen sattuman summana ammatinvaihto tuli ajankohtaiseksi monta vuotta sitten ja tie vauvatarvike- ja hyvinvointituotteisiin keskittyvänä yrittäjänä alkoi tuntua hyvältä. Koska olen ollut hoitoalalla pitkään, ihmisten hyvä olo on minulle luonnostaan tärkeää. 

Kymmenkunta vuotta sitten (sisäilmaongelmaisen vuokra-asumuksen saattelemana) sairastuin tuoksuyliherkkyyteen. Tämä on viheliäinen seuralainen, se ei kysele sopiiko rouvalle pieni tai vähän isompikin nuha tähän saumaan tai miten olisi viikkokausia kestävä migreeni. Koko irtaimiston sai pistää vaihtoon yhdellä kertaa, joten halvaksikaan terveempi elämä ei tullut. Kieltämättä sairastumisella oli iso vaikutus myös työkuvioiden suhteen, moni työpaikka on sisäilmaongelmistaan kuuluisa, joten terveys edellä on mentävä jatkossa työn suhteen. Verkkokauppaa pyöritin jonkin aikaa kotoa käsin, mutta tilanpuute ja opiskelevien perheenjäsenten toive omista huoneista ja lukurauhasta pakotti etsimään uutta paikkaa työasioille. Sopivaa tilaa etsittiin kivien ja kantojen alta näytöstä toiseen juosten. Sellainen löytyi parin vuoden etsinnän jälkeen ja olen syystäkin onneni kukkuloilla. Löysin myös asiakkaita varten pienen puodin. Tästä myös puodin nimi Onnen olohuone. 

Niin sitä sanotaan että onni kävelee eteen, kun sitä jaksaa odottaa. Kun yksi ovi sulkeutuu, aukeaa monta uutta, sellaisiakin joista en uskaltanut edes unelmoida. Nyt yrittäjänä pystyn auttamaan myös muita, samassa tilanteessa olevia tai siihen myöhemmin joutuvia. Tuotevalikoima kootaan siten että tuoksut pysyisivät mahdollisimman minimissä, niin täällä työmaalla kuin tuotteissakin. Pääpaino on tuoksuttomissa tuotteissa. Tuoksullisissa tuotteissa edellytys valikoimaan ottamiselle on aidot luonnon aromit, ei mitään keinotekoista. 

Arvoihimme kuuluvat luonnollisesti myös luomuvaatteiden ja -tuotteiden sekä kotimaisten pienyrittäjien itse valmistamien ja ekologisten tuotteiden suosiminen. Valikoimastamme löytyykin monipuolisesti vauvaperheen tarvikkeita sekä kodinhoitoon ja peseytymiseen tarvittavia puhdistusaineita. Edustamiamme merkkejä ovat mm. Sonett pesuaineet, Flow kosmetiikka, Kaurilan Sauna, Royalkestot naiselle, vauvalle ja kotiin, Imse Vimsen kestovaipat, harkkarit, kestositeet ja kangastamponit sekä uimahousut ja kantoliinat, Kestovaippakankaita meille tulee mm. Myllymuksuilta, Jyväskylän kangaskaupalta, Tuttimaakarilta sekä kotimaisilta tehtailta. Valikoimassamme on asiakkaidemme toivomia tuotteita ja lisää toiveita saa aina esittää. 

Koska elämä järjestää meille välillä yllätyksiä, ihaniakin sellaisia, on puotikin ollut suljettuna keväästä 2020 alkaen. Verkkokauppa palasi kotiin ja valikoimaa oli pakko supistaa, ainakin toistaiseksi. Nyt parin vuoden jälkeen, kunhan kevät etenee pidemmälle, avaamme puodin uudelleen Kaarinan Piispanristille, ihan siihen Prisman naapuriin. Se miten paljon puoti tulee olemaan auki, jää nähtäväksi. Lähdetään turvallisesti liikkeelle vanhalla tutulla "pari kertaa viikossa" -tahdilla.

Saa nähdä mitä kaikkea kivaa polulle vielä osuu. Onnea on ihana ja hyvä tiimi, jonka ansiosta toiminta jatkuu, vaikka minä olen viettänyt pari vuotta nenä kiinni kirjassa. Kaikesta ei tarvitse luopua, vaikka avaakin uusia ovia. Näin on oikein hyvä. Tavoitteemme ei ole olla suurin, upein ja mahtavin. Tykkäämme olla kotoisia, ja saamme reilusti olla me.