Onnen olohuone kokoaa saman katon alle elämän iloisia asioita. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti keskosperheet, vauvaperhetyö kuin odottajatkin. Paljon on mahtunut näihin vuosiin. Sattumien summana, parikymmentä vuotta sitten työasioiden pohtiminen tuli ajankohtaiseksi ja tie vauvatarvike- ja hyvinvointituotteisiin keskittyvänä yrittäjänä alkoi tuntua järkevältä vaihtoehdolta. Hoitoalan ihmisenä, auttaminen ja hyvä olo on minulle luonnostaan tärkeää. Perustin verkkokaupan, jonka valikoima haki alkuun muutaman vuoden suuntaansa, mikä itseä kiinnosti ja mikä taas asiakkaita. Suurelta osin valikoima on rakentunut asiakastoiveista. 

Sisäilmaongelmaisen asunnon saattelemana sairastuin aikanaan tuoksuyliherkkyyteen. Tämä on ohjannut verkkokaupan valikoimia hajusteettomaan ja luonnonmukaisempaan suuntaan. Sairaus on siitä viheliäinen seuralainen, ettei se kysele sopiiko rouvalle pieni tai vähän isompikin nuha tähän saumaan tai miten olisi viikkokausia kestävä migreeni. Koko irtaimiston sai laittaa vaihtoon yhdellä kertaa, joten halvaksikaan terveempi elämä ei tullut. Kieltämättä sairastumisella oli iso myötävaikutus yrittäjäksi ryhtymiseen. Moni työpaikka kun on sisäilmaongelmistaan kuuluisa, joten terveys edellä oli mentävä myös työn suhteen. Verkkokauppaa pyöritin aluksi kotoa käsin, mutta tilanpuute ja opiskelevien perheenjäsenten toive omista huoneista ja lukurauhasta pakotti ennen pitkää etsimään uutta paikkaa työasioille. Sopivaa tilaa etsittiin kivien ja kantojen alta näytöstä toiseen juosten. Kun sellainen löytyi pitkän etsinnän jälkeen ja olin syystäkin onneni kukkuloilla. Löysin meille pienen puodin. Tästä myös puodin nimi Onnen olohuone.

Koska elämä järjesti meille kaikille yllätyksen keväällä 2020, oli Turun puotikin suljettuna parisen vuotta. Verkkokauppa palasi kotiin poismuuttaneilta lapsilta vapautuneisiin huoneisiin. Pahimman mentyä ohi päätimme kokeilla, löytävätkö asiakkaat meidät naapurikaupungista parempien parkkitilojen ja bussiyhteyksien päästä. Kaipasimme niin paljon ihanien asiakkaidemme pariin. Maaliskuussa 2022 avasimme putiikin uuteen osoitteeseen, Kaarinan Piispanristille. Alkuun meillä kävikin hyvin asiakkaita ja kaikki näytti valoisammalta. 

Koronan jälkeen tuli sitten energiakriisi ja epävakaa taloustilanne. Ihmiset alkoivat säästämään rahaa pahan päivän varalle ja ostoksia ruuasta matkoihin harkittiin pitkään. Se näkyy ihan kaikissa myymälöissä samalla tavalla. Toivottavasti Suomessa ei koeta tämän vuoksi taas 1990-luvulta tuttua konkurssiaaltoa ja suurtyöttömyyttä. Putiikin pito oli myös meillä vaakalaudalla ja se syö naista. En nähnyt enää järkeä jatkaa putiikin pitoa, jos taloustilanne on nykyisenlainen pitkään. Yhden oven kun sulkee, aukeaa uusia. Teen myös muita töitä jatkossa verkkokaupan hoidon ohella, jotta sitä ei tarvitsisi lopettaa. Myymälän ovet suljettiin keväällä -23. Silloin kun tätä yritystä aloittelin, en uskonut, että olisin yrittäjänä vielä tänäkin päivänä. Niin se vaan on aika vierähtänyt. Tänä vuonna on sitten yrittäjyyden 25-vuotisjuhlat. Jollain tasolla jatkan tätä eläkkeelle saakka, aivot raksuttaa kaikenlaisia ideoita. Perheiden parissa teen töitä joka tapauksessa, tavalla tai toisella.

Tavoitteenamme ei ole koskaan ollut olla suurin, upein ja mahtavin. Teemme asiat tavallamme, tykkäämme olla kotoisia, ja haluamme reilusti olla me. Se riittää. Meille saa tulla juuri omana itsenä, höpötellä mukavia tai hoitaa asiat pikaisesti. Miten vain itsellesi parhaiten sopii.