Untuvapakkaus

Untuvapakkaus

Vuosittain olen osallistunut johonkin hyväntekeväisyys projektiin näin joulun alla. Tänä vuonna kohteenani on Untuvapakkaus, jossa ommellaan muista ompeluista ylijääneistä paloista ja tilkuista vaatteita suomalaisille keskosvauvoille. Projektina tämä ei pääty jouluun vaan tätä jatkamme myös ensi vuonna antamalla oman ompelupanoksemme. Kankaat saadaan pääsääntöisesti lahjoituksena. Vaatteita tarvitaan eniten koossa 44, mutta myös 36 ja 40 kokoisia ommellaan. Projektiin otetaan vastaan nykyaikaisia puuvillaisia trikoita ja bambuisia neuloksia lahjoituskankaina sekä pulaa on myös metallisista prym neppareista. Osan lahjoistuskankaista ompelemme itse ja osa lähtee meiltä sitten eteenpäin niille projektin ompelijoille, joilla on sillä hetkellä pulaa kankaista. Jokainen ommeltu vaate on tarpeen. Pakkauspyyntöjä tulee päivittäin välillä montakin. 

Yhdessä pakkauksessa on hieman vaihteleva määrä vaatteita, riippuen lapsen koosta ja siitä tarvitaanko kasvaessa isompaa vaatetta, esim. paketissa voi olla 40 ja 44 koon vaatteita, ennenkuin vauva siirtyy käyttämämään kaupoista saatavaa 50 cm kokoa. Jonkinlaisena keskiarvona yhden vauvan paketissa on 4-5 bodya ja saman verran housuja, 1-2 haalaria sekä pipoja, tumppuja, turvalonkero sekä pikkuinen peitto. Pakkausten sisältö vaihtelee myös vaatteiden ja oheistuotteiden saatavuuden mukaan. Pakkaus on tarkoitettu vauvan käyttöön kotona tai tarvittaessa myös sairaalassa, silloin kun vauva saa käyttää jo omia vaatteitaan ja kotiutuminen on lähellä. Pakkauksen vaatteet kannattaa palauttaa projektiin kun vauva on kasvanut niistä ulos ja tukea näin projektin jatkuvuutta ja tuoda toisellekin keskosperheelle avun pienten vaatteiden muodossa. Ompelu ja tarvikelahjoitukset perustuvat vapaaehtoisuuteen, joista tulee hyvä mieli. 

Olisiko sinulla lahjoitettavaa projektiin? 

Jos haluat tehdä hyvää ja lahjoittaa hajusteettomasti pestyä tai pesemätöntä ja ehdottomasti homevapaata kuivissa sisätiloissa säilytettyä materiaalia meille käytettäväksi projektissa, otamme ne mielellämme vastaan. Lemmikit eivät ole este projektille, mutta niistä on hyvä mainita, jotta kankaat eivät päädy eläinallergiseen perheeseen ommeltavaksi. Materiaaliksi ei sovellu fleece, keinokuidut tai akryyli. Näitä materiaaleja sisältävät kankaat joudumme hylkäämään paketeista ja lahjoitamme esim. kouluille askartelumateriaaliksi. Fleece käy peittojen välivuoreksi. Langoiksi kaipaamme puuvilla- ja bambulankoja lonkeroita varten sekä pipoiksi ja tumpuiksi. Sukkalangaksi käy myös pehmeä babymerinolanka. 

Untuvapakkauksen FB sivut löydät täältä. Tule mukaan joko tarvikelahjoittajaksi tai ompelijaksi. Liittymällä jäseneksi autat projektia hankkimaan esimerkiksi metallineppareita, joita tarvitaan kymmeniä jo yhteen pakkaukseen. Untuvapakkauksen kotisivut löytyvät osoitteesta www.untuvapakkaus.fi.

Lisään alle kuvia tekemistämme vaatteista:

Yllä olevat toimitettu pakkaaja Sarille 20.10.18

Yllä olevat toimitettu projektin vetäjä Katjalle 30.10.18 

Hurjat 165 paria tumppuja! Lisäksi 17 bodya koossa 40, 13 housut, 2 haalaria, 11 peittoa, 9 neulepipoa ja 7 villasukat ja 33 trikoopipoa.

Yllä olevat postitettu Katjalle 21.11.18.

40 koon body ja housut settejä

40 koon body ja housut settejä

44 koon body ja housut settejä

44 koon body ja housut settejä

44 koon body ja housut settejä

44 koon haalareita jc 

44 koon haalareita joustofrotee ja velour

44 koon parittomat vaatteet

tumppuja pieniin käsiin

Yllä olevat toimitettu Hannalle 2.1.19

Vuoden 2019 tavoitteemme on 1000 vaatetta keräykseen. 

Tavoite on toki korkea, mutta ei mahdoton. Lokakuun puolivälistä vuoden vaihteeseen valmistui lähes 400 vaatetta ja tumppuja sekä pipoja yli 200. Haasta itsesi ja lähde mukaan! 


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Katja Korhonen

Untuvapakkauksen puolesta haluan kiittää avustanne ❤️ Olemme otettuja näin upeista ja taidolla tehdyistä vaatteista, joita projektimme on saanut todella suuren määrän. Yhteistyöterveisin: Katja