Untuvapakkaus

Untuvapakkaus

Vuosittain olen osallistunut johonkin hyväntekeväisyys projektiin näin joulun alla. Tänä vuonna kohteenani on Untuvapakkaus, jossa ommellaan muista ompeluista ylijääneistä paloista ja tilkuista vaatteita suomalaisille keskosvauvoille. Projekti ei pääty jouluun vaan tätä jatkamme myös ensi vuonna. Vaatteita tarvitaan eniten koossa 44, mutta myös 36 ja 40 kokoisia ommellaan. Projektiin otetaan mielellään nykyaikaisia puuvillaisia ja bambuisia lahjoituskankaita, erityisesti resoreista on huutava pula sekä metallisista prym neppareista. Osasta lahjoistuskankaista ompelemme itse ja osa lähtee meiltä sitten eteenpäin niille projektin ompelijoille, joilla on pulaa kankaista. Jokainen ommeltu vaate on tarpeen. Pakkauspyyntöjä tulee päivittäin välillä montakin. 

Yhdessä pakkauksessa on hieman vaihteleva määrä vaatteita, riippuen lapsen koosta ja siitä tarvitaanko kasvaessa isompaa vaatetta, esim. paketissa voi olla 40 ja 44 koon vaatteita, ennenkuin vauva siirtyy käyttämämään kaupoista saatavaa 50 cm kokoa. Jonkinlaisena keskiarvona yhden vauvan paketissa on 4-6 bodya, 2-4 housut ja 1-2 haalaria sekä pipoja, tumppuja, turvalonkero, pikkuinen peitto. Pakkausten sisältö vaihtelee myös vaatteiden ja oheistuotteiden saatavuuden mukaan. Pakkaus on tarkoitettu vauvan käyttöön kotona tai tarvittaessa myös sairaalassa. Pakkauksen vaatteet voi palauttaa projektiin kun vauva on kasvanut niistä ulos ja tukea näin projektin jatkuvuutta ja tuoda toisellekin keskosperheelle avun pienten vaatteiden muodossa. Ompelu ja tarvikelahjoitukset perustuvat vapaaehtoisuuteen, joista tulee hyvä mieli. 

Jos sinulla on lahjoittaa hajusteettomasti pestyä tai pesemätöntä, mielellään karvatonta (lemmikit) ja homevapaata kuivissa sisätiloissa säilytettyä materiaalia meille käytettäväksi projektissa, otamme ne mielellämme vastaan. Lemmikit eivät ole este projektille, mutta oman allergiani vuoksi en voi niistä itse ommella vaan kankaat lähtevät muille projektin ompelijoille. Materiaaliksi ei sovellu fleece, keinokuidut tai akryyli. Näitä materiaaleja sisältävät kankaat joudumme hylkäämään paketeista. Fleece käy peittojen välivuoreksi. 

Untuvapakkauksen FB sivut löydät täältä. Tule mukaan joko tarvikelahjoittajaksi tai ompelijaksi. 

Lisään alle kuvia tekemistämme vaatteista:

Yllä olevat toimitettu pakkaaja Sarille 20.10.18

Yllä olevat toimitettu projektin vetäjä Katjalle 30.10.18 


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.