Keskosvaatelainaamo toimii hyväntekeväisyysteemalla ja on lähtenyt liikkeelle Tyks alueen paikallistoimintana. Oma rakkaus keskosvaateompeluun on alkanut 2017, silloin teimme vastasyntyneiden tehon keskosvauvoille vaatteet sairaalakäyttöön. Näimme käytännössä miten tärkeitä sopivan kokoiset vaatteet olivat perheille ja niiden saatavuus kaupoista on satunnaista. 

Lainaamomme on pieni ja kotoisa. Mukana porukassamme on Turun- ja pk-seudun käsityöharrastajia, joilla intohimo ompeluun ylittää reilusti oman perheen ompelutarpeet tai tuttavapiirin villasukkavarastot on jo täytetty äärilleen. Pakkauksia toimitetaan myös postitse ympäri Suomen. Lainaamon avulla vaatteillamme voidaan auttaa entistä useampia, kierrätämme meille palautuneet vaatteet seuraavien keskosperheiden käyttöön. 

Kaarinan putiikilta löytyy body+housut -settejä, haalareita, trikoopipoja ja tumppuja, neulepipo ja sukat settejä sekä jonkin verran peittoja. Vaatteita voi ostaa myös täysiaikaisten, mutta pienikokoisten vauvojen tarpeisiin. Putiikilta vaatteita voi hankkia oman tarpeen mukaisen määrän. Hinta koostuu puhtaasti materiaalikuluista, eikä se niihin täysin riitäkään. Yritysyhteistyö auttaa meitä kattamaan puuttuvan osan. Putiikilla olevat vaatteet on tehty täysin uusista kankaista ja ovat turvallisia, hajuttomia, homeettomia ja eläinpölyttömiä. Valmispakkauksissa on osittain lahjoituskankaista valmistettuja sekä eläinperheissä ommeltuja vaatteita ostokankaiden lisäksi. Näiden allergeenittomuutta ei voida siksi taata, ompelijalla voi olla kotonaan eläimiä tai hajustettuja pesuaineita. 

40 koko mahtuu noin 2500 g/44 cm saakka ja 44/48 koko 3000g/49 cm saakka. Keskosvaatteet ovat kapeampia malliltaan kuin kaupan 50/56 koon vaatteet. Bodeissa leveys on 15-16 cm rinnan kohdalta. Housujen vyötärö 30 cm. Bodyn pituus 25 cm koossa 40 ja 28 cm koossa 44 sekä 30 cm koossa 48. Putiikilla on nyt myös jonkin verran 48 koon vaatteita ja lisää tehdään.

Miten sitten saa omalle keskosvauvalle pakkauksen? Sivuillamme löytyy valmiita pakkauksia, joista voi valita mieleisensä ja joiden postitus on nopeaa. Kaarinan Piispanristin putiikilla on 40, 44 ja 48 kokoisia vaatteita, joista pääset kokoamaan teille sopivan ja omaa silmää miellyttävän setin. Jos haluat sivuilla olevan valmiin pakkauksen, tilaathan sen verkkokaupan kautta tai sähköpostilla ennen noutoa, jotta tiedän ottaa ne mukaani putiikille. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme täällä ihan teitä varten.

Pakkausten myyntitulolla ostetaan pakkauksiin tarvittavia resoreita, neppejä, kankaita, neulelankoja, vanua peittoihin sekä pakkaustarvikkeita. Ilman lahjoituksia vaatteiden hinta olisi noin 3 kertainen jo pelkkien kankaiden ja tarvikkeiden osalta. Kaikki työ pakkausten eteen tehdään aina hyväntekeväisyytenä. Jokainen vaate, neule tai peitto on tehty rakkaudella, perheenne arjen helpottamiseksi. 

Vaikka olemme lainaamo, vaatteet voi myös jättää muistoksi. Lainaamona tarjoamme helpon vaihtoehdon kierrättää pienet keskos- ja 50-62 koon vauvanvaatteet eteenpäin seuraavalle perheelle. Palautuneet vaatteet jaetaan lisävaatteita tarvitseville perheille veloituksetta. Putiikin oven taakse saa jättää pussissa max 62 cm saakka olevia siistejä ja ehjiä vaatteita jaettavaksi eteenpäin, myös silloin kun emme ole avoinna. Sisään ulko-ovesta pääsee arkisin klo 8-15. Jos haluat toimittaa itse tekemiäsi keskosvaatteita, neuleita tai peittoja, osoite on sama. Ilmoitathan kuitenkin postitetuista vaatteista, jotta tiedämme ne noutaa ajoissa.

Mukana projektissamme on mm: Ainola, Fabriking, Forssan Kankainen, Hellin, Jyväskylän kangaskauppa, Kuosiverstas, Maiccola, Majapuu, Mereen, Myllymuksut, Nappinja, Nuppuprint, Ommelkupla, Ommellinen, Onnen Olohuone, Poppanavakka, Sopiva Ompeluliike, TinttaMari ja Verson Puoti. Me täällä Onnen Olohuoneella huolehdimme pakkausten lähetyksestä perheille, hankimme kankaat ja tarvikkeet projektin käyttöön sekä toimimme yhteystahona projektin suuntaan muille yrittäjille. Kankaiden tarve on jatkuvaa, joten otamme mielellämme yrityksiltä pakanloppuja vastaan projektiin. Yritysten välisellä yhteistyöllä saamme laadukkaat ja keskosen herkälle iholle turvalliset kankaat pakkauksiin.  

Valmiita pakkauksia ja vaatteita löydät täältä: https://www.royalkestot.fi/fi/tuoteryhma/1312850-keskosvaatelainaamo

Valmistuneita pakkauksia voi kurkata myös instagramista Keskosvaatelainaamon sivulta.