Keskosvaatelainaamolla on tällä hetkellä tauko pakkausten valmistuksessa. Toiminta saattaa jatkua loppuvuodesta 2024. Kaikki valmiit pakkaukset on nyt jaettu.

Keskosvaatelainaamo toimii hyväntekeväisyysteemalla ja on lähtenyt liikkeelle Tyks alueen paikallistoimintana. Oma rakkaus keskosvaateompeluun on alkanut 2017, kun teimme vastasyntyneiden tehon keskosvauvoille vaatteet sairaalakäyttöön. Näimme käytännössä miten tärkeitä sopivan kokoiset vaatteet olivat perheille ja niiden saatavuus kaupoista on satunnaista. 

Lainaamo on pieni ja kotoisa. Mukana porukassa on ollut pääasiassa Varsinais-Suomen ja pääkaupunkiseudun käsityöharrastajia, joilla intohimo ompeluun tai neulomiseen on ylittänyt reilusti oman perheen vaatetarpeet tai tuttavapiirin villasukkavarastot on jo täytetty äärilleen. 

40 koko mahtuu karkeasti noin 2500 g/45 cm saakka ja 48 koko 3200-3500g/48 cm saakka. Keskosvaatteet ovat kapeampia malliltaan kuin kaupan 50/56 koon vaatteet. 

Miten tilaan omalle keskosvauvalle pakkauksen? Sivuillamme löytyy valmiita pakkauksia, joista voi valita mieleisensä. Ota rohkeasti yhteyttä koon valinnassa, olemme täällä ihan teitä varten. Myös mummit, kummit ja muut läheiset voivat tilata vaatteita perheen puolesta. Tilatessa tarvitaan mitat vauvasta.

Pakkausten myyntitulolla ostetaan pakkauksiin tarvittavia resoreita, neppejä, kankaita, neulelankoja, vanua peittoihin sekä pakkaustarvikkeita ja maksetaan osa postimaksusta. Ilman lahjoituksia vaatteiden hinta olisi noin 3-4 kertainen jo pelkkien kankaiden ja tarvikkeiden osalta. Kaikki työ pakkausten eteen tehdään myös hyväntekeväisyytenä. Jokainen vaate, neule tai peitto on tehty rakkaudella, perheenne arjen helpottamiseksi. 

Mukana projektissamme ovat olleet mm: Ainola, Fabriking, Forssan Kankainen, Hellin, Jyväskylän kangaskauppa, Kuosiverstas, Maiccola, Majapuu, Mereen, Myllymuksut, Nappinja, Nuppuprint, Ommelkupla, Ommellinen, Onnen Olohuone, Paapii, Poppanavakka, Sopiva Ompeluliike, TinttaMari ja Verson Puoti. Me täällä Onnen Olohuoneella huolehdimme pakkausten lähetyksestä perheille, hankimme kankaat ja tarvikkeet projektin käyttöön sekä toimimme yhteystahona projektin suuntaan muille yrittäjille. Yritysten välisellä yhteistyöllä saamme laadukkaat ja keskosen herkälle iholle turvalliset kankaat pakkauksiin.  

Valmiita pakkauksia ja vaatteita löydät täältä: https://www.royalkestot.fi/fi/tuoteryhma/1312850-keskosvaatelainaamo

Valmistuneita pakkauksia voi kurkata myös Instagramista Keskosvaatelainaamon sivulta. 


Tässä yläpuolella valmiista vaatteista värikavalkadia. Kaksi alinta kuvaa haalareita, yllä 44 koon body ja housut -settejä. Valinnan vaikeus on yleistä :)